Skip to content

Volledig elektrische en hybride elektrische voertuigen

Wij van Corsten Automobielbedrijf in Mariahout leggen u graag uit wat de voor- en de nadelen van volledig elektrische voertuigen en hybride elektrische voertuigen zijn. Laatstgenoemde categorie kwam eind jaren 90 in opkomst. De Toyota Prius was de eerste semi-elektrische auto die in massa werd geproduceerd. Hoewel niet iedereen gecharmeerd was van het design, betrof dit weldegelijk een nieuw staaltje hoogwaardige autotechniek. Inmiddels heeft deze een opvolger gekregen met de huidige generatie volledig elektrische voertuigen.

Hybride elektrische voertuigen zijn echter nog altijd razend populair. Wij leggen u graag uit waarom.

Waarom zijn hybride elektrische voertuigen zo geliefd?

Elektrische voertuigen beschikken enkel over een elektromotor. Deze verbruikt stroom welke wordt geleverd door een inwendig batterijpakket. Dit pakket dient telkens vanuit externe bron te worden opgeladen en anders dan bij het tanken van benzine of diesel, neemt dat enige tijd in beslag. Er zijn weliswaar snellaadsystemen maar die zijn niet overal beschikbaar, duur in gebruik en het laden kost alsnog meestal minimaal 45 minuten.

Hybride elektrische voertuigen zijn zowel voorzien van een elektromotor als een verbrandingsmotor. Beide motorische technieken werken d.m.v. een geoptimaliseerd computersysteem nauwkeurig samen. Daardoor rijdt men in zo’n type voertuig aanzienlijk zuiniger dan wanneer men een conventionele benzineauto gebruikt. De batterij t.b.v. de elektromotor wordt nota bene automatisch opgeladen tijdens het rijden. Een stekker is niet nodig.

Of toch helemaal emissievrij rijden?

Elektrische voertuigen beschikken zoals gezegd wel over een netspanningplug. Zij zijn echter volledig vrij van uitstoot tijdens de rit. Laadt u ze ook nog eens met groene stroom dan rijdt u dus volledig uitstootloos. Hoewel de aanschafprijs van een elektrisch voertuig wat hoger is dan die van een hybride, liggen de variabele kosten een stuk lager.

Wilt u advies over welk type voertuig het beste bij uw situatie past, neem dan contact op met Autobedrijf Corsten in Mariahout. Wij bespreken graag uw situatie en leggen u de voor- en nadelen per optie haarfijn uit. Afgezien van een breed assortiment nieuwe voertuigen, beschikken wij ook over een hoogwaardig occasion centre.