Skip to content

Voordelen elektrisch rijden

Gebruikte Elektrische / Hybride / Plug-in Voertuigen

Door de opkomst van elektrische en plug-in hybride auto’s zijn wij bij Auto Corsten B.V., als echte autoliefhebbers, zeer geïnteresseerd in deze nieuwe technologie. Wij zijn van mening dat deze techniek een nog veel grotere rol gaat spelen in de toekomstige auto-industrie. Als ervaringsdeskundigen, (onze autoverkopers rijden zelf ook volledig elektrisch) weten we waarover we praten en kunnen u daarom voorzien van uitstekend advies. Hieronder vindt u een uitgebreide opsomming van de vele voordelen van elektrisch en hybride rijden.

Minder of geen uitstoot van schadelijke gassen

Een elektrische auto is een comfortabel, schoon en zuinig alternatief voor de huidige brandstof auto. De elektrische auto stoot minder CO2 uit (met duurzaam opgewekte stroom geen) en produceert lokaal aanzienlijk minder schadelijke stoffen (fijnstof) (bron: ANWB). Volgens het klimaatakkoord mogen in Nederland vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische nieuwe auto’s worden verkocht.

Meer comfort en betere rijkwaliteit

Elektrische auto’s hebben een automatische versnellingsbak die je niet merkbaar voelt schakelen. Waar een auto op fossiele brandstof versnellingen heeft, heeft een elektrische auto maar één hele lange versnelling.

In het geval van een hybride auto voel je de automatische versnellingsbak in de meeste gevallen wel schakelen. Echter zijn vaak de elektromotoren zo afgesteld dat de elektromotor ingrijpt bij het schakelen, waardoor de overgang van de versnelling zo soepel mogelijk verloopt.

Lage onderhoudskosten

Het onderhoud van een elektrische auto is vele malen goedkoper dan dat van een auto met een verbrandingsmotor. Dat komt omdat er in een elektrische auto veel minder bewegende delen zitten.

Ook kunnen deze elektromotoren langer blijven rijden vanwege weinig slijtagedelen in de elektromotor. Een hoge kilometerstand zal dan ook niet snel voor problemen zorgen.

Weinig geluid

Er zijn minder storende geluiden in een elektrisch voertuig. Veel fabrikanten spelen hierop in door een beter geluidssysteem te installeren. U kunt dus volledig zuiver en zonder ‘ruis’ van uw favoriete muziek genieten.

Veel vermogen

Dit komt doordat een elektrische auto altijd over het maximaal ‘koppel’ (kracht) beschikt. Een brandstofmotor heeft slechts bij één bepaald toerental zijn maximale koppel. Bij een elektrische motor is dit niet het geval. De elektromotor beschikt altijd over het maximale koppel bij elk willekeurig toerental.

Een snelle gas reactie

Doordat het koppel al direct beschikbaar is hoeft u geen toeren te maken om vlot en soepel weg te rijden. U zult nooit meer een versnelling te hoeven terugschakelen alvorens u gaat accelereren.

Geen motorslijtage bij koud wegrijden

Bij brandstofauto’s zakt de olie in het carter naar beneden wanneer een motor is afgekoeld. Op het moment dat de motor koud wordt gestart zit de olie nog onderin het motorblok, waardoor de bovenste bewegende delen soms tijdelijk minder worden gesmeerd. Bij een elektrische motor is geen olie benodigd en heeft ook geen extra slijtage bij het koud starten.

Energie terugwinnen met remmen

Bijna alle elektrische en hybride auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een remsysteem waarbij energie wordt teruggewonnen. Deze remenergie is later weer te gebruiken op het moment van wegrijden.

Lange garantie periodes

Wij bieden gebruikte auto’s aan voor zowel de Export- als de Nederlandse markt. Deze occasions hebben vaak nog garantie op het accupack en de elektromotor. In veel gevallen is een garantie van 6 tot 10 jaar op de batterij en elektromotor standaard.

Net zo veel plezier maar dan met minder of geen brandstof

Prijzen van benzine, diesel en elektriciteit laten zich lastig voorspellen. De elektriciteitsprijs thuis is daarentegen nagenoeg gelijk gebleven. Met de huidige brandstofprijzen is een laag verbruik een groot voordeel wat dan ook direct resulteert in een lagere prijs per gereden kilometer.

Minder kosten per gereden kilometer

De prijs van brandstof is in vergelijking met elektriciteit fors hoger. Het kan financieel interessant zijn om zelf energie te gaan opwekken. Via een coöperatie of met behulp van zonnepanelen en op deze manier de (gratis-) zonne-energie te gaan gebruiken als brandstof voor uw eigen elektrische auto.

Aantrekkelijke prijs bij gebruikte voertuigen

Nieuwe elektrische voertuigen zijn vaak behoorlijk prijzig door de hogere ontwikkelingskosten en productiekosten. Echter indien u een gebruikte auto aanschaft, heeft u voor veel minder geld toch de voordelen van deze relatief nieuwe technieken.

Plug-In Hybride, het beste van 2 werelden

In geval van een plug-in hybride kun je alle dagelijkse ritten gewoon elektrisch rijden. Indien u naar het buitenland op vakantie wilt, is dit ook geen probleem. In geval dat er meerdere kilometers gereden moeten worden, kunt u toch gewoon verder rijden op de brandstofmotor. In veel gevallen zal de brandstofmotor kleiner en dus ook zuiniger zijn.

Bij hybride systemen wordt de brandstofmotor ontlast

In het geval van de hybride techniek zal de elektromotor bij het wegrijden vanuit stilstand en bij sterke acceleratie, zoveel mogelijk hulp bieden. Op deze manier wordt de brandstofmotor zelf minder zwaar belast. Dit komt ten goede van de betrouwbaarheid van de brandstofmotor.

Fiscale voordelen

Om de aanschaf te stimuleren, gelden er tot 2025 de volgende belastingvoordelen op volledig elektrische auto’s: geen aanschafbelasting (BPM), geen wegenbelasting (MRB). Zakelijk gezien pakt ook het bijtellingstarief een stuk lager uit.

Plug-in hybriden, die maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoten, betalen tot 2025 slechts een half-tarief wegenbelasting (MRB) (Bron: ANWB).

Steeds meer laadpalen beschikbaar

Des te meer mensen elektrisch rijden, zo zal ook het laadpalennetwerk worden uitgebreid.

Deze auto’s kunnen ook thuis worden opgeladen

Indien er nog geen laadpunt aanwezig is bij uw huis, dan is het toch gewoon mogelijk om thuis met een normaal stopcontact op 230V de auto op te laden.

Bij Auto Corsten B.V. hebben we elektrische en plug-in hybride occasions op voorraad. Het is altijd mogelijk om te bellen, mailen of gewoon eens langs te komen voor een kop koffie.

Daarbij kunnen we overleggen of het voor u interessant is om de overstap naar een elektrische auto te maken.  Deze auto’s zijn zowel voor Export als de Nederlandse markt geschikt. Heeft u vragen over het importeren van een elektrische auto naar uw land? Dan kunnen wij u ook hier mee van dienst zijn.