Skip to content

Plug-in hybride auto

Door een steeds grotere mate van milieubewustheid en onder stimulans van allerlei gunstige overheidsregelingen, rijden meer en meer mensen (semi)elektrisch. Daarbij kan gekozen worden tussen hybride voertuigen en volledig elektrische auto’s. Maar wist u dat er tegenwoordig ook een tussenvariant is? De plug-in hybride.

Een plug-in hybride auto beschikt net als een volledig elektrisch voertuig over een stekker. U kunt deze dus opladen via het stopcontact. Voor een reguliere hybride geldt dat niet. Die beschikt over een batterij die zich tijdens het rijden zelf oplaadt. De elektromotor is enkel ondersteunend en beperkt het brandstofverbruik. Een plug in hybrid beschikt ook over een brandstofmotor als hoofdmotor. Maar anders dan met een hybride auto kunt u met een dergelijk voertuig weldegelijk een eind volledig elektrisch rijden.

De voordelen van plug in hybrids

Een plug hybrid kan gezien worden als een mooie tussenstap naar elektrisch rijden. Sommige van dit soort auto’s kunnen tot wel 60 kilometer volledig elektrisch rijden. Handig wanneer u vaak korte afstanden aflegt, zoals naar uw werk. Anders dan bij een volledige elektrische auto hoeft u zich echter nooit zorgen te maken over het opladen van de batterij. U kunt immers altijd rijden op de brandstof. En tankstations vindt men onderweg overal.

Verschillende merken bieden inmiddels een plug-in hybride auto aan, soms zelfs meerdere modellen. U kunt bij ons terecht voor een prima tweedehands plug in hybrid van verschillende merken.

De voordelen van Auto Corsten

Hybride, plug in hybride en volledig elektrisch: de autotechniek heeft zich de afgelopen jaren snel doorontwikkeld. En de vakmensen van Corsten hebben zich mee-ontwikkeld. Ook op het gebied van onderhoud en reparatie van plug in hybride-voertuigen kunt u daarom prima in ons garagebedrijf terecht. En terwijl wij zorgen dat u de komende jaren zorgeloos mobiel blijft, houden wij de nieuwste ontwikkelingen alweer nauwlettend voor u in de gaten.

Samen zijn wij klaar voor de toekomst van automotive.