Skip to content

EV autos: Corsten legt u graag uit wat dat zijn

Nieuwe technieken zorgen voor nieuwe termen. Dat geldt ook voor de autotechniek. En al die nieuwe terminologie maakt het niet altijd gemakkelijker om te begrijpen wat er nu precies wordt bedoeld. Vandaag de dag hoort men bijvoorbeeld steeds vaker de term ‘EV auto’. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wij leggen het u graag uit.

EV in EV auto staat voor Electric Vehicle, oftewel elektrische auto. Het is een verzamelnaam voor alle voertuigen die geheel of gedeeltelijk elektrisch worden aangedreven. In principe zijn er 3 basistypen:

  • Voertuigen met hybride aandrijving.
  • Plug-in elektrische (PHEV) autos.
  • Volledig elektrische voertuigen.

Al deze typen zijn vandaag de dag ook al als EV occasion te koop.

Verschillende typen EV autos

In geval van hybride aandrijving wordt de hoofdmotor die op brandstof functioneert, aangevuld met een elektrische aandrijving voor het rijden op lagere snelheden gedurende zeer korte trajecten (stadsverkeer). Een EV auto met plug-in functionaliteit is echter al in staat om afstanden tot zo’n 50 kilometer volledig elektrisch te rijden, alvorens over te schakelen naar de brandstofmotor. Volledig elektrische voertuigen rijden niet op benzine maar gebruiken enkel het batterijpakket. Dat betekent 400 tot 500 km aan een stuk goedkoop en geruisloos rijden. Maar u moet nadien wel altijd opladen in plaats van tanken.

Veel elektrische voertuigen zijn vandaag de dag als EV occasion beschikbaar. Dat betekent een topkwaliteit, zuinig voertuig tegen een lagere aanschafprijs.

Altijd een zeer interessant aanbod in onze showroom

Bent u op zoek naar een gunstig geprijsde EV occasion? In de showroom in Mariahout beschikt Auto Corsten voortdurend over een interessant aanbod. Alle voertuigen die wij innemen worden zeer grondig nagekeken en gerepareerd en verbeterd daar waar nodig. Het historisch onderhoud is altijd gewaarborgd.  

Opteert u liever voor een nieuwe EV auto? Ook daarvoor kan men bij ons terecht. Wij zijn erkend Opel Dealer en bieden bovendien interessante financieringsopties aan waarmee onze voertuigen voor iedereen betaalbaar worden.

Bezichtigingen op afspraak

I.v.m. vakantie en personeelsbezetting verzoeken we u om een afspraak te maken voor bezichtigingen en proefritten. Zo weet u zeker dat de auto voor u klaar staat.

Bedankt voor uw begrip.

Auto Corsten logo wit