Skip to content

Gebruikte hybride auto kopen?

Iedereen elektrisch? Elektrisch rijden heeft zoals we allemaal wel weten de toekomst. Vanaf 2030 zal ieder voertuig dat op de markt komt 100% elektrisch of anderszins uitstootvrij zijn.

De uitstoot van een elektrisch voertuig is nihil en het rijdt bovendien heerlijk gunstig. De elektrische autotechniek is al zo’n 25 jaar oud. Elektrisch voertuigen zijn echter in aanschaf nog steeds wat duurder dan brandstof aangedreven auto’s. Gelukkig kunt u tegenwoordig echter ook een gebruikte elektrische auto aanschaffen. U vindt legio interessante exemplaren in uiteenlopende prijsklassen in het occasioncenter van Corsten Auto’s in Mariahout.

Voordelen van een gebruikte elektrische auto kopen

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Kiest u voor een elektrische hybride auto dan zult u merken dat u gemiddeld genomen een veel lager brandstofverbruik heeft. Het elektrisch accu- en motorsysteem assisteert namelijk de benzinemotor waardoor u minder benzine verbruikt. De accu laadt zichzelf bovendien tijdens het rijden op.

U kunt ook overwegen om een gebruikte plug-in hybride auto te kopen. Een dergelijke auto kunt u wel opladen en u kunt er dikwijls tot wel 50 kilometer aftstand volledig elektrisch mee rijden. Is de batterij leeg dan schakelt u over naar benzine.

Inmiddels verschijnen ook de eerste gebruikte volledig elektrische auto’s op de markt. Die verbruiken uitsluitend stroom en beschikken niet over een benzinemotor. U maakt daartoe gebruik van openbare laadpalen of laat thuis een oplaadpunt installeren. 

Bewezen techniek

Kiest u voor een gebruikte elektrische auto in plaats van voor een splinternieuw exemplaar, dan scheelt dat flink in de aanschafkosten. Dat de motor- en batterijtechniek van deze voertuigen duurzaam functioneert, is inmiddels wel duidelijk geworden. Bovendien zijn alle gebruikte elektrische auto’s die u in de showroom van ons occasioncenter vindt, uitvoerig gecontroleerd en getest. Wij verkopen bovendien alleen voertuigen die professioneel zijn onderhouden.
Voor uw eigen toekomstig onderhoud kunt u vanzelfsprekend ook in ons garagebedrijf terecht.

Bezichtigingen op afspraak

I.v.m. vakantie en personeelsbezetting verzoeken we u om een afspraak te maken voor bezichtigingen en proefritten. Zo weet u zeker dat de auto voor u klaar staat.

Bedankt voor uw begrip.

Auto Corsten logo wit